Българин става треньор в „Байерн” Мюнхен

Българин става треньор в „Байерн” Мюнхен. Звучи невероятно, но е факт. Преди дни Петър Гайдаров подписа официално с баварския гранд, съобщава NOVA.

А футболният шампион на Германия е толкова нетърпелив да започне работа с новото си попълнение, че от клуба дори са поискали от настоящия отбор на българина „Нюрнберг” да го освободят по-рано.

Преди дни футболният шампион на Германия представя трима нови треньори! Сред тях е Петър Гайдаров – едно българско момче, което сбъдва своята детска мечта. 29-годишният специалист ще тренира младите надежди на „Байерн”.

Преди повече от 20 години той напуска България. Едва 8-годишен се качва сам на самолета за Германия, а по щастлива ирония на съдбата носи именно екипа на баварския гранд.

„Има моменти, които си спомням много добре. В самолета бях много нервен. На всеки 5 минути питах над коя държава летим и колко още време остава”, разказва Петър.

Вратата се затваря, но за България. Момчето вярва, че отива в Германия само на гости, но гостуването се оказва дълго.

За да преодолее по-бързо културните и езикови различия Петър се потапя дълбоко във взискателната немска среда. Младият треньор признава, че в ежедневието си, през последните 20 години, няма много поводи да говори на български, макар че поне веднъж годишно с удоволствие се прибира в България да види своите баби и морето.

В момента Гайдаров води младежите до 17 години на „Нюрнберг”, а от „Байерн” вече са нетърпеливи да започнат работа с него. Предложението не е идва внезапно, а конкуренцията за поста е жестока. В новия си клуб Петър ще разполага с екип от 11 души, които му помагат в работата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *