България слезе надолу в класацията на ФИФА

Българският национален отбор по футбол слезе с три места надолу в месечната ранглиста на ФИФА и заема вече 71-о място, след като стартира 2021-а година като 68-и в света. Нашите паднаха два пъти на старта на Световните квалификации в група “С” – от Швейцария и Италия, но взе точка при визитата си на Северна Ирландия.

Българите имат 1339.03 точки, като преди това активът ни е бил 1350. Преди нас вече са отборите на Ирак, Салвадор и Канада, предава БНР. Един от нашите съперници в квалификациите – Италия, демонстрира сериозен скок и напредна от 10-о на седмо място. 

Другият отбор, който бележи сериозен ръст, е Дания – също с три победи в трите си мача. Тимът влезе в топ 10, след като беше 12-и преди месец. На върха си остава Белгия с 1780.38 точки, следван от тима на Франция с 1757.3 точки, а трети е Бразилия с 1742.65. 

От този месец ФИФА въвежда нов начин за изчисляване на баланса на всеки отбор, като вече точките няма да бъдат кръгло число, а дробна стойност с точност до стотни. По този начин почти няма да има отбори, които да са с равен актив и да делят едно и също място. само две двойки от всичките 210 отбора имат еднакъв баланс.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *