България скърби за Стефан Данаилов

Известни личности от обществения и културен живот изказаха съболезнования на близките на легендата на българското кино – Стефан Данаилов, предава Нова ТВ. Обичаният български актьор си отиде в сряда на 76-годишна възраст. Сред изказалите съболезнования са колегите му от НАТФИЗ премиерът Бойко Борисов, министърът на културата Боил Банов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В памет на Данаилов днешното пленарно заседание в парламента започна с минута мълчание.

“Напусна ни нашият скъп приятел и колега, големият актьор и човек – Стефан Данаилов. Ще го запомним с неговото обаяние, талант и артистичност. Той изгради завладяващи образи както на сцената, така и в знакови за филмовата история екранни произведения, за които получи топлото признание и обич на целия народ. Съприкосновението с неговия талант беше истински празник”, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева. 

Стефан Данаилов влагаше енергия и отдаденост в дейността си като народен представител в 6 парламента и като министър на културата в мандата на 40-тото Народно събрание. В настоящия парламент Стефан Данаилов бе народен представител от групата на “БСП за България”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *