Българи прибират децата си студенти от Италия

Български граждани възнамеряват да приберат децата си, които са студенти в Милано. Общо 313 българи са под карантина, а в засегнатите области са 15 000 наши сънародници. Това заяви в ефира на „Здравей, България” генералният ни консул в Милано Таня Димитрова.

„Хората са доста притеснени, тъй като в аптеките няма маски и дезинфектанти. В Италия икономиката също е от значение, защото работи с Китай. Кметът на Милано каза, че градът не иска да бъде барикадиран. Полетите са нормални”, каза генералният ни консул.

Тя обясни, че най-честите запитвания, които получават са свързани с графиците на самолетите и за нужда от предпазни мерки. “Има туристи, пристигнали с автобуси, самолети. Те се притесняват и непрекъснато питат: “Къде да останат”?, “Какво да избягват”?. В болниците няма проблем да поемат заболелите, тъй като Италия има едно от най-добрите здравеопазвания в Европа”, каза още Димитрова.

По думите ѝ Австрия и Швейцария обсъждат дали да приемат пътници от Ломбардия и Венето. “Един от влаковете за Австрия беше спрян поради опасност от двама заразени. В Румъния ще поставят под карантира, пристигащите от Ломбардия”, добави тя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *