Българските туристи не се плашат от бурите, остават в Гърция

Халкидики се възстановява след смъртоносната буря. В курортите там, в които летуват стотици българи, вече има ток и вода. Все още не е разчистен плажа на Неа Плагия, но курортът бавно се възстановява, съобщава bTV.

Собствениците на хотели обаче се готвят за нови порои. Според прогнозите, още тази нощ времето в района ще се развали. Това обаче не плаши българските летовници, които са резервирали почивка в южната ни съседка.  

Едни от тях са семейство Илиеви, което тръгва на едноседмична ваканция на Халкидики.

„Домакинът ни в Гърция ни убеди, че нещата вече са по-спокойни, че не би трябвало да има проблем. Каза ни, че специално се е разходил по плажа, за да потвърди, че е изчистен”, обяснява Велимира Илиева.

В Неа Мудания ги посрещат изкоренени дървета, но Велимира отбелязва, че макар да се вижда, че бурята „наистина ги е ударила доста”, но и „доста добре са разчистили”.

Дърветата са струпани край пътя, а всеки разчиства пред къщата или хотела си.

На плажа в Неа Плагия пък не е останал нито един здрав чадър. Работи се усилено по възстановяването и всичко ще бъде готово до сутринта, а една част още днес. Въпреки че условията на плажа не са обичайните, не липсват плажуващи.

Руски туристи, били в центъра на бурята, ще запомнят ваканцията. Въпреки че са се изплашили и те са  решили да останат в курорта до утре.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *