HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Българският еврокомисар ще бъде жена

Българският еврокомисар ще бъде жена. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков пред журналисти по време на атракционно пътуване с влак към Черепишкия манастир и уточни, че това е изискване от ЕК, защото много държали на равенството между половете. Той не пожела да назове конкретно име, предаде Блиц.

Герджиков посочи, че ако не бъде съставено правителство след изборите, той ще поеме отговорността да посочи еврокомисар от България. В момента това е един от минусите при воденето на преговорите за влизането в чакалнята на Еврозоната. Създадена е работна комисия, която е натоварена с подготовката в ERMII, съобщи още Герджиков. В нея има различни експерти от областта на финансите, представители на БНБ, както и на частни банки у нас. По думите му групата няма поставени срокове за работа.

Герджиков посочи, че има 4 критерия, които трябва да бъдат покрити за влизане в Евроизоната. На 3 от тях страната отговаря перфектно, но за 4-тата все още няма основание да смятаме, че сме отговорили, обясдни още служебният премиер. Според него, освен подготовка у нас, трябва да има и лобиране в Брюлксел, като наши представвители вече изпълняват тази задача, а премиерът полиучава имейли с информация как вървят нещата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *