Българският самолет се е разбил на непристъпен терен, търси се хеликоптер

Самолетът, който във вторник привечер падна в Македония е намерен в района на връх Солунска Глава. Първоначалните информации гласят, че вече се знае мястото на падането на „Чесната“, предава скопският телевизионен канал „ТВ 21“.

Според информацията на медията, телата и останките на самолета се намират на 2200 м надморска височина на непристъпен терен. Акцията във вторник вечерта е прекратена заради лошите метеорологични условия, а неофициално се разбира, че властите в Скопие ще искат помощ от съседните страни да предоставят хеликоптер, който може да се спусне на този специфичен терен.

Днес следобед спасителните екипи ще стигнат до мястото на катастрофата с малък самолет край Скопие, при която загинаха четирима български граждани. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ авиационният експерт Ангел Борисов.

Борисов посочи, че мястото на инцидента е изключително трудно за летене, тъй като представлява поредица от високи върхове. Теренът е много опасен и в този участък не бива да се случва отклонение от маршрута, каза той.

Той коментира и промяната на решението на пилота, който първо е поискал извънредно кацане в Скопие, а след това е продължил към София. Експертът допусна, че освен лошото време, пилотска грешка, трябва да се изследва и вероятността за отказ на двигателя на самолета.

Георги Бошнаков и неговото семейство загинаха при падането на самолета „Чесна“ П210Н на около 25 км край връх Солунска Глава, планината Якубица. Самолетът е летял от Охрид до София, а в 16,16 часа (17:16 българско време) връзките с кулата за контрол на полетите са прекъснати. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *