Българският съюз по балнеология и спа туризъм /BUBSPA/ обяви парк-хотел „Пирин” за „Най-добър СПА хотел 5*“

На грандиозна церемония елегантният петзвезден парк-хотел „Пирин“ бе обявен от Българския съюз по балнеология и спа туризъм (BUBSPA) за „Най-добър СПА хотел 5*”. Призът бе връчен на Бояна Шарлопова, която не скри гордостта си от поредната награда, свидетелство за положените усилия и стремеж към развитие, съпътстващи цялостната визия на „Шарлопов груп“, част от която е и 5-звездният хотел,  разположен в „Българския климатичен юг“ – гр. Сандански.

VI годишен конгрес на Съюза се проведе под мотото „Българският здравен туризъм 2020-2030. Дестинация за здравен туризъм в четири сезона“ и под патронажа на г-жа Николина Ангелкова, министър на туризма. За поредна година участие в събитието взеха водещи експерти от България и Европа, които обсъдиха актуални теми, свързани с позиционирането на България на европейския здравноосигурителен пазар. Бояна Шарлопова представи пред многобройните присъстващи непрекъснато нарастващите възможности за медикъл и спа туризъм, които превръщат парк-хотел „Пирин“ в предпочитана дестинация за туристи от целия свят.

Отличеният по време на ежегодния конкурс, организиран от неправителствената организация, обединяваща общини, инвеститори, туроператори, експерти и организации, работещи в сферата на балнео, спа и уелнес индустрията, парк-хотел „Пирин” бе награден за значимите си постижения в областта на медикъл и спа туризма. Всяка година най-добрите представители в сферата получават престижни признания от авторитетно жури за внедрените в структурата им технологии и продукти, свързани с управлението, дизайна и качеството на предлаганата услуга през изминалите дванадесет месеца. Експертното жури оцени факта, че развитието на хотела показва неотлъчното следване на мисията за покриване на най-високите стандарти в сферата. В началото на 2009 г., като пилотен проект за Европа на Европейската спа асоциация, петзвездният парк-хотел „Пирин” в Сандански стана първият хотел в България, получил знак за качество EUROPESPA WELLNESS – безспорно свидетелство, че отговаря на всички европейски изисквания за уелнес инфраструктура, безопасност, хигиена и качество на обслужването.

Умелото преплитане на природните дадености на живописния регион, отличното оборудване, екипът от висококвалифицирани специалисти (рехабилитатори, кинезитерапевти и терапевти) утвърждава парк-хотел „Пирин“ като основен център за профилактика и рехабилитация. Гостите имат възможност да се погрижат за здравето си чрез здравни програми, ръководени от лекар и терапевти, за опорно-двигателния апарат и периферната нервна система, белодробни заболявания, намаляване на телесното тегло, приучване към целесъобразно хранене и коригиране на двигателните навици. Богатият избор на процедури включва наложили се традиционни програми в спа и уелнес индустрията, както и малко познати на българския пазар. Амбициите на екипа на спа центъра са насочени към предлагане на комплексни здравни програми, в основата на които стоят индивидуалният подход и внимателното и любезно отношение към гостите.

Наред с отличните си условия за балнео- и климатолечение, спа и уелнес ваканция, отмора сред природата, парк-хотел „Пирин“ предлага разнообразни видове туризъм – еко, планински и ловен туризъм, познавателни и културно-исторически турове. Богатата палитра от възможности, съчетана с професионализъм, отлична конферентна база, изтънчена кухня и модерна среда с усет към всеки детайл, го превръща в популярна дестинация сред ценителите на първокласните преживявания. Величественият парк-хотел „Пирин“ е предпочитано място за провеждане на бизнес мероприятия, срещи на високо равнище, тиймбилдинги и запомнящи се семейни тържества.

Престижното отличие за парк-хотел „Пирин” е резултат от прилагането на иновативен подход при управлението и развитието му, както и от устрема към надхвърляне на най-високите стандарти в областта. Той е поредното признание за успешния, осеян с изпитания, изпълнен с предизвикателства и белязан с успехи на национално и международно ниво път, който 5-звездният хотел вече повече от дванадесет години неотлъчно следва в стремежа си да бъде припознаван от гостите си като „Дом, далеч от дома“, заключи управителят на петзвездния хотел Иван Терзиев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *