Българският шофьор, убил баща и син в Италия, рискува до 18 години затвор/СНИМКИ, ВИДЕО/

59-годишният български шофьор, който беше арестуван в сряда заради причиняването на смъртта на италиански баща и син при катастрофа, рискува до 18 г. затвор. Така предвижда италианският наказателен кодекс, който регламентира този вид престъпление като убийство по непредпазливост на пътя на повече от един човек. Българският шофьор е причинил и раняване на хора при катастрофата с тира си – според закона се предвижда до три пъти по-тежка от предвидената санкция за убийство на пътя, която е от 2 до 7 г. Катастрофата на българския тир стана в сряда на магистралата А1 между Орвието и Терни, Централна Италия. Прокурорът на Терни Рафаеле Янела е приел искането на пътната полиция от Орвието за арестуването на българина, смятан за виновен за инцидента.

Според следователите разсейването на шофьора по време на шофирането довело до загуба на контрол над камиона, в който била и съпругата на българина. Залитането на тира и удрянето му в металните ограждения по магистралата причинило искри и счупването на резервоара, след което камионът се подпалил и преобърнал. Той повлякъл леката кола на италианското семейство, пътуващо зад камиона. Според първоначалните предположения колата точно в този момент се опитвала да изпревари камиона. 33-годишният Микеле Мелило и 10-годишният му син Марчело загинали на пътя, съобщава 24 часа. Телата им били напълно овъглени. Майката на Марчело – 35-годишната Естер Понсило, пътувала на предната седалка до шофьора, е ранена и е в състояние на шок. Тя била спасена по чудо от притеклия се на помощ пожарникар, който също бил ранен.

Италианското семейство e от Каяца, до Казерта, област Кампания. То трябвало да стигне до Генуа заради медицински преглед на момчето.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *