Български циркови артисти на съд за секс с непълнолетни

Ирландия съди наши циркови артисти за секс с непълнолетни. 42-годишният гурбетчия Цветомир Великов и 34-годишният Иван Пеев са обвинени в сексуално посегателство върху местни девойки на 15 и 16 години. Според законите в страната, сексът под 17 години е наказуем.

Решението по делото на Великов ще стане ясно в края на октомври, а Пеев вече излежава присъдата си на острова, пишат местите сайтове, цитирани от „Телеграф“. Това се случило само седмица преди навършването на пълнолетие на едно от момичетата.

Случката е от февруари 2015 година в град Корк. Тийнейджърката, заедно с нейна по-малка приятелка, изпили голямо количество водка и отишли на цирк. След представлението се запознали с Пеев и Великов, които работели там. След известни уговорки четиримата се присъединили към купон в една от караваните на артистите. Последвали още наздравици, а по-късно двамата нашенци завели момичетата в отделни каравани, където правили секс.

В края на вечерта двете девойки си тръгнали от цирка, подпирайки се една на друга. По пътя минаващи наблизо майка и дъщеря успели да ги спасят от натравяне с алкохол, като ги отвели в най-близкия медицински център. Оплакване за случилото се подали здравните работници.

Според показанията на тийнейджърките, те не били изнасилвани, но определено не били в състояние да откажат на мъжете. Те споделили, че възстановяването след случилото се им коствало много усилия и са щастливи, че циркаджиите вече не са на свобода.

Вината си Цветомир признал още по време на първото изслушване по делото. По негови думи, непълнолетните момичета прикрили крехката си възраст. Въпреки това той обяснил, че те изглеждали по-малки и е подходил безотговорно към годините им.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *