Бърза баклава

Продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 200 г краве масло
  • 2 ч. ч. захар
  • 5 яйца 
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. настъргани орехи
  • 1 ч. ч. настърагана лимонова кора

За сиропа:

  • 1 ч. ч. захар
  • 3 ч. ч. вода
  • сокът на 1 лимон (или 1 пакетче ванилия)

Начин на приготвяне:

1. Корите за баница разстелете една по една върху памучна покривка, за да изсъхнат добре.

2. Натрошете ги ситно като за юфка. Две трети от тях сложете в намазана с мазнина тава.

3. Разбийте с миксер захарта, яйцата, ванилията и бакпулверът до побеляване. Прибавете брашното, предварително пресято два пъти.

4. Сложете и ореховите ядки и лимоновите кори. Изсипете плънката върху корите в тавата.

5. Върху нея равномерно разстелете останалата една трета от натрошените кори.

6. Полейте с разтопеното масло и сложете баклавата да се пече до порозовяване в предварително загрята фурна.

7. Пригответе сироп от изброените продукти, охладете и с него залейте баклавата. Покрийте с кърпа или алуминиево фолио, за да омекне.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *