Бърза крем пита

Необходими Съставки

яйца – 2 броя

захар – 1 ч.ч. пудра + малко за поръсване

олио – 2 с.л.

сода – ½ ч.л. амонячна

брашно – колкото поеме

прясно мляко – 1 л

захар – 1 ч.ч.

яйца – 3 броя

брашно – 5 с.л.

нишесте – 2 с.л.

ванилия – 2 пакетчета

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре 2 яйца с чаша пудра захар, добавете олиото, амонячната сода и брашното – колкото поеме, за да получите умерено твърдо тесто. Разделете тестото на 2 части, разточете ги на кори и ги опечете поотделно в намазнена тава до порозовяване.

Сложете прясното мляко да заври, добавете захарта и бъркайте, за да се разтвори. Разбийте 3 яйца с брашното и нишестето, размито на кашица с малко студена вода. Прибавете яйчената смес към млякото при непрекъснато бъркане.

Продължавайте да бъркате, докато кремът започне да „пука”. Свалете крема от огъня и ароматизирайте с ванилия. Бъркайте го, докато се охлади. В тавичка изсипете крема върху едната кора и покрийте с другата.

Поръсете с пудра захар и я нарежете на парчета.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *