БЪРЗА РОКАДА В БЛАГОЕВГРАД! Уволниха възстановения от съда ексфинансист на Разплащателната агенция Кр. Динчев само час след като седна на новото бюро

Съдът възстанови на работа бившия финансист на Разплащателна агенция в Благоевград Красимир Динчев, но той успя да се почувства отново част от екипа само за час. Миналия четвъртък преди обяд Динчев бил възстановен на работа и дори получил бюро в новите офиси на агенцията, която от близо месец е новодомец в сградата на НТС.

По обяд в Благоевград пристигнал представител от „Човешки ресурси“ на Държавен фонд „Земеделие“ в София и заедно с шефката на Разплащателна агенция Светла Сотирова връчили на Динчев заповед за освобождаване поради съкращение на щата.

Всеки момент се очаква същото да се случи и с бившия началник на дирекция „Прилагане на мерки и схеми за подпомагане“ Огнян Китов, който също очаква решение за възстановяване на работа от втора съдебна инстанция.

Припомняме, че Динчев, Китов и бившият шеф на агенцията Георги Качев бяха уволнени преди 1,5 г. от ексшефа на ДФЗ Румен Порожанов заради несправяне с работата, изпускане на срокове по програмите с директни разплащания, непридвижени проекти, объркани процедури и пълен финансов батак в институцията. По времето на Качев Благоевградска област стана и синоним на опити за измами с евросубсидии.

Проверка на Техническия инспекторат на фонда миналата есен разкри поголовни нарушения в Пиринско при усвояване на субсидиите по подмярка „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, като съществуващи само на книга зайци и пъдпъдъци, „управление“ на няколко животновъдни ферми в цялата област от различни бенефициенти, отговарящи обаче на един и същи телефон, което може да означава само престъпна схема за източване на пари с кухи фирми и т.н.

Вестник „Струма“ направи и собствено журналистическо разследване в с. Бунцево, което доказа по безспорен начин, че в селото има само двайсетина зайци, които служат за отчет пред проверяващите на десетките „млади земеделци“ в селото.

В резултат до момента има само 2-3 случая на осъдени да върнат парите, и то на по-ниска съдебна инстанция, без решението да е влязло в сила.

ВАНЯ СИМОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

11 Коментара

 1. Не е сън...

  дежавю:
  Преди Промените един служител на ГКПП Станке Лисичково се пенсионирал. Прощалните му думи били:” Искам без пари да работя тук. Така ще ми липсва работата.”

  Отговор
 2. изненадан

  Нека Светлана Сотирова отговори: как възстановиха “деседневката” (Иван Тупавичаров) на работа след, като бе съкратен!?!? Той ли се представи най-добре на конкурса????

  Отговор
  1. Снежка

   А и как назначиха Шаренкова-Тупавичарова без дори да издържи конкурса. Явно доста се е “потрудила” за поста.

   Отговор
 3. Гушат яко

  Питам – ако е толкова лоша работната среда във Фонда, защо не напуснат, дори и след уволнение? Ако са толкова компетентни – има и друг поминък. Или това е нещо като Митница…напускат само след издаден смъртен акт…

  Отговор
  1. Инфо

   Не става въпрос за това дали могат да работят на друго място, а дали служителите които работят в момента там си вършат съвестно работата и дали са в помощ на земеделците или само гледат да си гушата 2 бона и се оправят. Динчев наистина беше един от най добрите им кадри и дори всички експерти взети на куп не знаят повече от него. Така че ощетените в случая пак са земеделските производители……

   Отговор
   1. Инфо 2

    Беше “най-добър”, защото всичко успяваше да види, дори и това, което не се виждаше – зайци, пъдпъдъци, червеи, едногодишни култури ( през зимата). Относно: “ощетените в случая пак са земеделските производители……” ще ти отговоря така… Ощетени са само земеделските производители, които са такива, само по документи!

    Отговор
    1. Инфо 3

     Явно лаеш или като Снежка или като Ванката или някой още по некомпетентен и удобен “служител”.

     Отговор
     1. изненадан

      Не, не съм некомпетентен и удобен „служител“.! Платих си… Не искаш да си кажа името, нали!?

 4. Далавери

  Нека Струма назове имената на осъдените да върнат пари, или КМЕТИЦАТА и тях е омаяла както проверяващите от дфз. Уволниха невинни служители за да може Кметицата на село Бунцево да си върти на спокойствие бизнеса с Иван Тупавичаров и неговата любовница Снежето. И ПРОКУРАТУРАТА ПАК СПИ И НИЩО НЕ ПРАВИ.

  Отговор
 5. ДИМИТЪР

  жалко ,много жалко, най -компетентните и земни хора във фонда си отидоха,за сметка на парашутистите и калинките,не се притеснявайте приятели живота е пред вас ,дерзайте и успявайте във всяко начинание ! И НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ КОГАТО ХОРАТА ТИ ЗАТВАРЯТ ЕДНА ВРАТА -ГОСПОД ТИ ОТВАРЯ ДВЕ!!!

  Отговор
 6. Запознат

  Браво на шефката уволнява компетентните служители, а тези които вземат по 2000 за “десетдневка” ги назначава и то без конкурси, без каквито и да било знания. Те това е “СЕМЕЕН ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ” – Снежка и Иван!!!!!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *