Бюти тайни, споделени от италианките

В Италия на почит е красотата – както в природата и архитектурата, така и в модата и жените.
Фразата “Italiana in fondo al cuore” в буквален превод означава “италианка по душа” и така избират да се описват всички дами от Италия. Но какъв е характерът на жената там? Италианките обичат да се забавляват, да бъдат себе си и да се чувстват добре. Те носят грим, който ги кара да се чувстват красиви, защото смятат, че благодарение на увереността си стават истински обаятелни. И най-често това означава съвсем малко макияж, който да подчертае естествените им черти.

Затова и първият съвет, който те дават на всички ни, е да правим това, което ще ни накара да се чувстваме уверени в себе си. Да не използваме грима като средство за прикриване на недостатъци, а за подчертаване на истинския ни характер. Те не следват модите, а правят, това, което подхожда на тях самите.

Една италианка винаги ще предпочете да се забавлява повече време, от колкото да прекара целия предиобед пред огледалото в подготовки за излизането навън. За тях на първо място е развлечението, затова и не биха си губили времето в излишни подготовки. Всъщност те са най-добри в грима, създаден за 10 минути.

Сред продуктите най-много обичат гланца за устни и спиралата за вежди. Някой лек розов отенък за устните, който ще подчертае цвета на кожата им и ще придаде глос ефект е най-честият им избор.

И понеже оставят кожата и косата си естествени в повечето случаи, те полагат нужните грижи за тях. Но това не означава, че стоят по цял ден при козметика или си правят маски всеки ден след работа. Дори в това отношение предпочитат да се доверят на естествените източници – използват зехтин. Италианките разчитат на подмладяващите и хидратиращите му свойства и почти всеки ден той се оказва част от грижата за косата и кожата им.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *