БЯГСТВО ОТ ЗИМАТА! Преподавателката по английски език в Благоевград Искра Стоянова се наслади на удивителния залив Халонг във Виетнам и остров Бали

Възхитена от видените красиви гледки на удивителния залив Халонг във Виетнам и остров Бали се завърна в родния си Благоевград преподавателката по английски език Искра Стоянова. Докато в България зимата е в разгара си, тя се спаси от минусовите температури в други географски ширини с температура над 25 градуса. Благоевградчанката с вълнение разказва на своите малки възпитаници и на приятелите си за преживяното по време на пътешествието си.

„Потопих се в най-великолепните природни чудеса на Далечния изток. По време на пътешествието не бях сама, а заедно с моя приятел – разказа преподавателката. – Първо посетихме за една седмица Виетнам, там бяхме в столицата Ханой – град, който грабва със своите красиви паркове и сгради, но културата на местните жители е много по-различна от нашата. Впечатли ме тяхната кухня, в която присъстват много морски дарове и плодове, както и ястия с ориз, хранят се с типичните за тази част от света клечки. Приготвят храната директно на улицата, като използват много рибен сос. Тези ястия се продават на ниска цена, за разлика от ресторантите. Направи ми впечатление, че децата не знаят английски език. На петия  ден отпътувахме за залива Халонг, който е едно от най-красивите места на земята и чудо на природата. Това е най-популярното туристическо място във Виетнам. По дългата брегова линия са пръснати около три хиляди острова, островчета и самотни скали, има коралови рифове, мангрови горички, малки езера, блатни гори и, разбира се, пясъчни плажове. Насладих се на уникално природно богатство, миниатюрните островчета са осеяни със скални сводове и много растителност, изключително красиви гледки. След морето директно се потапяш в планината.

Моята мечта бе остров Бали, който е истински тропически рай, предварително бях чела, за да се запозная с богатата култура и изкуствата на неговите жители, сега имах възможност на място да опозная местните традиции и вярвания. Там всичко е много цветно, носи се ароматът на цветя и топлите вълни на Индийския океан. На остров Бали ме грабна тяхната религия. Местните жители са облечени в традиционни дрехи, жените са с изключително красиви цветни дантелени блузи, тялото им е подчертано с колан и носят на главите си кошници, пълни с плодове и цветя, те така раздават дарове на боговете. Там храмовете им са открити и вярват в много божества. Пазят изключително много и ценят природата си. Направи ми впечатление, че обличат дървета, те смятат, че са живи, има много зеленина и цветя, при тях няма студено време. Срещнахме се с много млади хора и се насладих на удивителни преживявания, които сега споделям със своите ученици”, разказа Искра Стоянова и пожела вълнуващи пътешествия и на приятелите си.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *