Бял гълъб намери убежище в хола на благоевградската стоматоложка д-р Танчева, приятелите й категорични: „Отлична поличба е!“

Красив бял гълъб намери убежище в дома на благоевградската стоматоложка Нели Танчева в навечерието на вчерашния празник Св. Мина.

„Когато го видях пред вратата, реших, че е ранен заради кръвта по перата му – разказа стоматоложката. – Взех го и установих, че това всъщност не е кръв, а розова боя – явно е маркиран“.

Професионалното око на лекарката веднага преценило, че птицата е доста уморена, вероятно е летяла дълго и просто е кацнала пред дома й да си почине. Тъй като междувременно температурата в Благоевград рязко падна, тя прибрала гълъба в дома си, нахранила го и му дала вода.

Вчера преди обяд д-р Танчева пусна птицата на свобода и тя веднага кацна на съседно дърво. Д-р Танчева дори не успя да заснеме с телефона си полета му, но бе категорична, ако вечерта отново кацне пред вратата й, пак ще го приюти и нахрани.

Приятелите на стоматоложката до един бяха категорични, че появата на бялата птица на този ден е отлична поличба, защото Свети Мина е покровител на сираците, бездомните, лечителите и дома, и ще донесе здраве и благоденствие на цялата къща.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *