Б. Борисов за пожарникарите: Кажете едно “мерси” поне за колите, 5 години съм гасил само с брезентова мушама

„Пет години съм гасил пожари само с брезентова мушама и пластмасова каска. Моите уважения към пожарникарите, имам право да ги гледам в очите и да им го говоря, делили сме риска заедно”, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Девин. Изказването му е по повод исканията на протестиращите пожарникари, като министър-председателят припомни при какви условия са работили огнеборците преди десетилетия.

Според него в пъти се е повишило и заплащането, и обезпечаването на колегите му от пожарната, сравнявайки с условията от преди 20 години. „Като професионален пожарникар мога да споря много с тях. Сега какви коли имат, 300 милиона отидоха за пожарната. Кажете едно „мерси” поне за колите!”, каза Борисов.

Премиерът уточни относно исканията на пожарникарите, че ще се прегледа бюджетът и ще се търсят възможности, пише дарик.

Министър-председателят подчерта, че вече е факт това, което е обещано в предизборната програма за повишение на учителските заплати и минималните пенсии.

През следващата седмица ще се обяви целевата програма, която вече е осигурена за образователната инфраструктура, допълни премиерът. Наред с повишаването на учителските заплати и тази програма, Бойко Борисов прогнозира през следващите години добър резултат по отношение на качеството на образованието.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *