Важен ден за българския футбол

Изключително важен ден е днешният за българския национален отбор по футбол. На обяд българско време в централата на УЕФА в Нион ще бъде изтеглен жребият за полуфиналните плейофи в Лигата на Нациите, които дават последните квоти за Евро 2020. 

Важната церемония ще е от 13:00 часа българско време, а пред “трикольорите” има две възможности. Те може да бъдат разпределени в поток А или поток С, от което се предопределя и различна съдба за тях. Ако отидат в поток С, пътят им е предначертан, пише gong.bg. 

Ако сме там, ще гостуваме на полуфиналите на Шотландия, а ако преодолеем този съперник, ще срещнем на финала победителя от другата двойка между Сърбия и Норвегия. Затова нашите надежди са свързани с попадане в поток А. 

За там сигурен е само отборът на Исландия и ако се паднем с островитяните, ще им гостуваме на 26 март. Но ако жребият отреди да не сме срещу тях, имаме опция да сме домакини на полуфинала и финала и така да имаме по-голям шанс да се класираме за Евро 2020. 

За поток А ще бъдат изтеглени три отбора измежду България, Румъния, Унгария и Израел. Един от тези четири тима ще отиде в поток С при Шотландия, Норвегия и Сърбия. Другите два потока – B и D, вече са с изяснени участници. 

В поток B двойките са Босна и Херцеговина – Северна Ирландия, както и Словакия – Ирландия. В поток D един срещу друг ще се изправят Грузия – Беларус и Северна Македония – Косово. Полуфиналните битки във всички потоци ще се изиграят на 26 март, а финалните – на 31 март. Победителите от четирите потока се класират на Евро 2020. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *