HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Важни решения за санданчани

Процедурата по избор на нов управител на общинско дружество УВЕКС в Сандански получи подкрепата на 3 от 13-те постоянни комисии в Общинския съвет в курортния град – по устройство на територията, за младежта и спорта и по общинската собственост. Те дадоха зелена светлина на предложението на кмета Кирил Котев за откриване на процедурата по избор на управител на общинското дружество, което в момента се ръководи временно от Крум Аргиров.

За пореден път за обсъждане в комисията се вкарва искането на бизнесмена Красимир Гуров за изготвяне на нов ПУП на Околовръстния път. Съветниците от Комисията за общинска собственост отказват на бизнесмена с мотив, че в бъдеще предстои да се разширява околовръстният път, посочи инж. Димитър Димитров.

Затова пък бъдещото изграждане на нов пазар в Сандански, на мястото на стария, бе единодушно подкрепено от съветниците Живко Иванов, Георги Георгиев, инж. Димитър Димитров, Явор Аргиров и Евгени Панайотов. Те дадоха съгласие искането да бъде поставено на гласуване по време на предстоящото майско заседание.

Искането на фирма „Войче” да получи правото да наеме 35 кв.м. на ул. „Банска” за поставяне на атракционни също бе гласувано. Всички в комисията обаче вкупом се обявиха против предложената минимална цена от 20 лева за наем на общинска площ на ул. „Македония”, на метри от търговски обект ГУМ, за нуждите на Спортния тотализатор. Вариантът бе или да се предостави безвъзмездно на тотализатора, или цената да е 200 лева на месец, вместо 20.00 лева.

Като пример съветникът Д. Димитров посочи, че преди седмици за 3 кв.м на главната улица за поставяне на маса за пуканки наемателят е посочил в офертната цена сумата от 70 000 лева за петгодишния срок за наем. За поставяне на витрина за сладолед цената е стигнала 39 000 лева за същия срок.

„Не е разумно да се предоставя атрактивен общински терен за нищожните 240 лева на година за наем. Жителите на града, нашите избиратели, утре ще търсят от нас отговор защо за едни цената е висока, а за други ниска”, каза съветникът Живко Иванов.

Продажбата на сградата на бившата казарма в планинското село Петрово бе подкрепена единодушно от постоянните комисии. В дневен ред влезе и приемане на бюджета на НЧ „Светлина” – с. Плоски, който единствен от 13-те народни читалища в селата не бе гласуван на последното заседание на Общинския съвет.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *