HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ВАЖНО ЗА СТУДЕНТИТЕ! Нови правила за прием в общежитие на Софийския университет

През новата академична учебна година приемането на документи за настаняването на студентите в общежитията на Софийския университет продължава да се извършва с бележка, че са психичноздрави, пише Пик.

 3600 са студентите на Софийския университет, запазили общежитията си и през летния период. Легловата база на трите най-големи университета столицата – Софийския университет, УНСС и Техническия университет, е от близо 18 000 места. Повечето висши учебни заведения у нас класират желаещите да живеят на общежитие според успеха от предходната година.

От Софийския университет казаха пред БНР, че подаването на документи за класиране ще продължи до 8 септември, а класация та ще бъде обявена на 17 септември, като студентите на най-старото висше училище у на с задължително трябва да представят бележка, че са психично здрави. Вече има предложение от Студентския съвет изискването да отпадне.

1308 първокурсници от Университета за национално и световно стопанство са подали документи за общежитие, като от тях 937 ще бъдат настанени в общежития на УНСС, а останалите ще бъдат настанени в общежития на други ВУЗ-ове.

През изминалата година са ремонтирани 197 стаи, като предимно става дума за бани, подови покрития и шпакловки. Това съобщиха от подоление “Студентски столове и общежития”. Наемите не са вдигани от 2012 година, като цените се движат между 50 и 80 лева месечно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *