HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ВАЖНО ЗА ШОФЬОРИТЕ! Въвеждат забрана за катаджиите да ни дебнат по тези пътища

Нелепите пътни ограничения, които поставят ограничения от 40 или 50 км/ч на места, където това не е нужно, да се изчистят. За това настояха вчера депутати на заседание на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС, цитиран от “Телеграф”.

“Има толкова много малоумни табели, създаващи предпоставки за катастрофи и задръствания. Например шосето до телевизионната кула в София е четирилентово, ограничението е 50 км/ч и, разбира се, има камера, която снима за скорост. Защо на такъв път ограничението е такова?”, попита Георги Свиленски от БСП.

Народните представители от всички парламентарни групи се обединиха около идеята да се направи обход и да се разбере къде са нелепите пътни знаци и да се заменят с адекватни.

“Процедурата е тромава и много трудна. Вероятно ще бъдат премахнати с въвеждането на ново звено в Агенция “Пътна инфраструктура”, където ще отговаря за поддържането на пътната мрежа”, обясни Станислав Иванов от ГЕРБ.

Докато това се случи, на пътните полицаи в цялата страна ще бъде разпоредено да не дебнат за нарушители след знаци, които не са адекватни на пътната обстановка. Депутатите решиха единодушно вчера на първо четене в комисията табелите Е-24, които предупреждават, че следва контрол на скоростта, да бъдат премахнати. Депутатите обясниха, че пътният знак вероятно ще изчезне до края на другата седмица, когато предложението за промяна влезе в сила окончателно.

“Мобилните и стационарните камери снимат не лица, а коли. Не се нарушават никакви права на хората, така че този знак не е нужен. Отделно проверките на пътя ще се извършват само от патрулки с три камери, които да следят дали се взимат рушвети и микрофони на реверите на униформените”, уточни началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *