HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Важно, шофьори! От днес започва акция на МВР, ще има тежки глоби!

“Пътна полиция” започва засилени проверки за използването на обезопасителни колани, съобщиха от МВР. Операцията, организирана от TISPOL, започва днес и ще продължи до 19 март.

Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани операции на контрол на пътното движение. На територията на всички държави-членки на TISPOL ще бъдат извършени засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците на мотоциклети.

В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите. Основната цел на предстоящите проверки е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в МПС и на мотоциклети.

Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент, пише Блиц.

Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия. По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *