Ваксинационните центрове в Гърция ще работят до полунощ

Гърция удължава работата на ваксинационните центрове до полунощ всеки ден от седмицата, според изменение, внесено в парламента от министерството на здравеопазването вчера, съобщава АНА-МПА.

Решението ще позволи на големите ваксинационни центрове на националната здравна система да удължат работното си време от 7.00 часа сутринта до 24.00 часа до 30 септември.

Освен това се предвижда възможност персоналът от частните медицински заведения да бъде извикан да помогне във ваксинацията, като също така се определят дневни компенсации за служителите през уикендите и празниците.

Същевременно правителственият говорител Аристотелия Пелони призова всички да се ваксинират, като посочи, че от вторник ще бъде отворена платформата за насрочване на ваксинация за хората между 30 и 39 години.

„Капацитетът на системата въз основа на доставките, които ще имаме, и броя, който вече имаме, е за 2,5 милиона ваксинации през май и 4 милиона ваксинации през юни. Вървим към изграждане на стена от имунитет срещу коронавирус”, посочи тя.

По-рано гръцките власти съобщиха, че по време на предстоящите великденски празници ваксинацията ще спре само за един ден – на Великден, 2 май.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *