Ваксинацията в Румъния – и в личните автомобили

Капацитетът за ваксинация в Румъния ще достигне 120 000 души на ден чрез създаването на ваксинационни центрове тип драйв-тру, където хората ще могат да получат имунизация в автомобила си, съобщи премиерът Флорин Къцу, цитиран от сайтът Зиаре.

Той посочи, че в тези центрове ще се използват ваксините на Pfizer. Премиерът отбеляза, че редица ваксинационни центрове в страната, използващи препарата на AstraZeneca, ще преминат към този на Pfizer.

“Бих искал да ви съобщя, че започваме да имаме точните дози. Ще превърнем редица центрове на AstraZeneca в центрове на Pfizer и ще позволим на икономическите оператори да организират ваксинационни центрове, където ще им доставим ваксина в зависимост от зоната”, посочи Къцу.

Голям брой румънци се отказаха от предварително планирана ваксинация с препарата на AstraZeneca, след като възникнаха опасения за безопасността на ваксината, които доведоха до спад на доверието в нея. За разлика от други страни, Румъния не е въвела възрастови органичния за използването на тази ваксина.

“Стигахме до капацитет от 115 000 дози на ден, ще стигнем на 20 април до капацитет 120 000 дози на ден. Имаме центрове за ваксинация. Ако искаме нормален живот, това е единственото решение – да се ваксинираме”, подчерта премиерът по време на посещение във ваксинационен център в град Клуж.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *