Ваксина срещу COVID-19 в България в средата на 2021 г.

Ваксина срещу коронавирус у нас ще има през второто или третото тримесечие на 2021 година. Това заяви пред Нова телевизия представителят на Световната здравна организация у нас д-р Скендер Сила.

С наближаването на зимата все повече хора ще се събират на закрито. Трябва да избягваме такива места. Хората, изкарали коронавирус, а и възрастните, задължително трябва да се ваксинират срещу грип, съветва докторът.

Според представителя на СЗО вентилационната система в училище трябва да се проверява на всеки час, климатиците също. СЗО и УНИЦЕФ разработиха наръчник от каква възраст трябва да се носят маски. Децата над 12-годишна възраст трябва да ги слагат, защото могат да се заразят и да разпространят инфекцията. От тази възраст те  могат да ги носят правилно.

В началото на юли синът на д-р Сила се заразил с коронавирус. „Настоях да се изолира, за да не рискува здравето на дядо си в Косово. Той не зарази околните . Имаше леки симптоми. Само ден беше с висока температура. Краката го боляха. Изолирахме го за 14 дни. Вземаше само парацетамол. Имаше апетит, въпреки че нямаше вкус“, разказа д-р Сила.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *