Ваксинираните с “Пфайзер” ще се нуждаят и от трета игла

Съединените щати се подготвят за възможността да бъде необходима допълнителна ваксинация 12 месеца след като хората първоначално са били ваксинирани срещу COVID-19. Това заяви представител на Белия дом, предаде БГНЕС.

Продължителността на имунитета след ваксинацията все още се проучва. Може да се наложат допълнителни еднократни ваксинирания, каза Дейвид Кеслер, главен научен директор на оперативната група за реагиране на COVID-19 към кабинета на президента Джо Байдън пред Конгреса.

“Сегашното мислене е, че тези, които са по-уязвими, ще трябва да бъдат ваксинирани отново първи”, каза той.

Междувременно Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на Pfizer Inc (PFE.N), заяви, че хората вероятно ще се нуждаят от трета доза ваксина срещу COVID-19 в рамките на 12 месеца след поставянето на първите две дози, съобщи CNBC.

Според първоначални данни ваксините от Moderna Inc (MRNA.O) и партньорите Pfizer Inc (PFE.N) и BioNTech SE запазват по-голямата част от ефективността си в продължение на поне шест месеца, макар че все още няма гаранция и определен срок за действието им.

Експертите казват, че дори ако тази защита продължи много по-дълго от шест месеца, бързо разпространяващите се мутации на COVID-19 и други, които могат да се появят, могат да доведат до необходимостта от редовни ваксинации, наподобяващи на годишните ваксини срещу грип.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

 1. Салатка

  Ами да ходим за гъби…

  Какви експериментални “ваксини” са произвели тогава срещу СВЕТОВНАТА ПАНДЕМИЯ, щом не знаят как ще действат и на всеки 6 месеца (!) трябва да се бодем ?!?!

  Марули…

  Вкарваната иРНК е чужда на човешкия организъм и предпазва в съвсем леки форми от вируса!
  Колко пъти и нашите лекари повториха – дори да се заразим (!) след ваксинация, щяло да е в по-лека форма…

  Затова главният лекар на света д-р Фаучи не случайно внимателно препоръча – “дори след ваксинация с иРНК да се спазват МЕРКИТЕ – маски, дистанция и социална изолация”…

  И понеже е цитиран мистър Бурла, в началото на акцията с ваксинацията обясни, че той и екипа на Пфайзер НЯМА да се ваксинират, защото имало приоритетни групи, и щели да се ваксинират по-късно – дали са се ваксинирали вече?!

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *