Валежите спират, максималните температури между 15° и 20°

Днес валежите ще спират, а облачността над цялата страна ще се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в източните райони: 10°-15°. Максималните температури ще са между 15° и 20°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври и през деня слабо ще се понижи. 

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спират. Ще духа умерен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температура на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, със слаби валежи от дъжд, главно в Странджа-Сакар, съобщава Дарик. Ще духа до умерен, по високите и открити части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта срещу неделя вятърът от северозапад отново ще се усили. На места от запад на изток ще превали, но впоследствие ще започне разкъсване и намаление на облачността. В неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност, на отделни места са възможни краткотрайни превалявания.

В началото на следващата седмица облачността отново ще е по-често значителна и ще превалява, в понеделник – главно в Южна България, във вторник – на повече места из страната. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, втория ден в източните райони временно ще се усили. Дневните температури отново ще се понижат, повече в източните райони. Дневните температури отново ще се понижат и ще са от 8, до 14, 15 градуса.
Във вторник, по високите части на планините вероятно ще падне и сняг, заради по студения въздух, който ще нахлува във височина.

В средата на следващата седмица ще има два дни с по-хубаво време, без валежи и по-високи дневни температури, но в петък отново от запад ще започнат валежи, които ще обхванат страната и ще приключат в съботния ден.

Около 13-ти октомври е възможно да има по-дълъг период със сравнително хубаво време, без значителни валежи, с повече слънце и по-високи дневни температури, който ще достигнат на места до 25 градуса. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *