Валери Симеонов разкри гореща новина за новите министри!

Спонтанен опит за спасяване на държавността – това се случва в Македония. Така коментира събитията в Скопие лидерът на НФСБ Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ. “Македонците не могат да приемат, че председател на парламента ще е етнически албанец”, коментира още той, цитиран от Пик. “Това което става е много опасно за България”, добави Симеонов.

После разговорът премина към важните теми за България. “Някак подсъзнателно сме свикнали, че лимността трябва да бъде облечена в надежди и това се случи няколко пъти – Симеон Сакскобургготски, Иван Костов. Това не се случи – гаранция е само споразумението, програмата и задачите за изпъление”, коментира Валери Симеонов.

“Коалиционното споразумение е много внимателно обмислено. Точка по точка, дума по дума. Кои ще са министрите ще обсъждаме накрая. Обръщаме практиката”, добави той. “С публикуването на споразумението даваме знак за прозрачно управление. Няма да има договорки под масата. Какъв е смисълът да се пази някаква излишна тайнственост, загадъчност. Всички трябва да знаят, че не се правят задкулисни договорки. А не разни жълти предавания да коментират, че се дели баница. Дели се огромна, смазваща отговорност”, обясни съпредседателят на парламентарната група на Обединените патриоти.

“Започнахме да говорим за личностите, които ще са министри вчера”, разкри Валери Симеонов. “Подборът ще е експертно-партиен. Няма как да се откажем от политическата си програма, но от друга страна ще има определени позиции, където ще е много по-добре да са хора, които са работили в тези структури и да влязат с летящ старт. Със сигурност няма да има механична схема за разпределение на министерските постове”, продължи Симеонов.

Патриотът обясни отново, че ще има анекс към коалиционното споразумение. В него ще бъде фиксирано, че ако министърът е от едната политическа сила, заместник ще има задължително от другата. “Няма да има такива неща като земеделието е за ДПС или от сорта”, обясни Симеонов. “Влизаме заедно и поемаме цялата отговорност. Борисов правилно е казал вчера, че ще работим като отбор”, допълни националистът.

Сименов се похвали, че сега работят бързо с ГЕРБ и за три седмици ще представят пред обществото правителство с програма. “Помните миналата година какво беше – един месец преговори”, върна назад колелото на времето Симеонов.

Той коментира спекулирането с името на Деница Златева, която е спрягана за новия кабинет. ” Не е наша кандидатура”, отсече Симеонов. Той заяви, че в този момент няма нужда от конфронтация, а от национални приоритети и национарлна доктрина. Повод за това стана напомнянето от страна на водещия, че Корнелия Нинова е отказала да пусне Златева в кабинета на Бойко Борисов.

Валери Симеонов коментира и обвиненията на президента, че вместо двуредова, оградата по границата с Турция е едноредова. “Това дори не може да се коментира. Президентът Румен Радев направи гаф – това дори не трябва да се коментира. Това са хвърлени наедро обвинения, някой го е подвел. Оградата така е проектирана”, заяви националистът.

“Имам полиитическа амбиция да закарам поне лидерите на политическите сили до оградата, дорли и насила да ги натоваря.Да видят на място за какво става дума. А не като Елена Йончева, която каза, че може да се прескочи”, допълни той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *