HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Валери Смиленов загуби делото за уволнението му от шефския пост в ХІ ОУ, осъдиха го да плати 890 лв.

Бившият училищен директор на ХІ ОУ „Христо Ботев” Валери Смиленов загуби делото за уволнение на първа инстанция. Районен съд – Благоевград потвърди като законосъобразна заповедта на началника на РУ „Образование” Ивайло Златанов за прекратяване на трудовото правоотношение на школския шеф.

Претендираното обезщетение за времето, в което е останал без работа, от 6783 лв., равняващо се на 6 заплати, бе отхвърлено, като ищецът бе осъден да заплати хонорара от 890 лв., които сегашната директорка Марияна Митова е платила на адвокат Красимира Дойчинова, за да ги представлява на гражданския процес.

Както вестник „Струма” писа, Валери Смиленов, който е и бивш областен управител, бе уволнен от шефския пост в ХІ ОУ след проверка на инспектората, при която бяха установени нарушения, свързани с приема на ученици, избора на учебници, неупражнен контрол при водене на дневниците, попълване на извинени и неизвинени отсъствия, изпълнение на решения на педагогическия съвет, цялостната организация на трудовия процес в училището, както и изпълнение на задължителните предписания от началника на инспектората. В хода на делото бяха разпитани множество свидетели, сред които двамата зам. директори, учители, експерти от РУО и служители от Министерство на образованието и науката.

Решението на Районен съд – Благоевград подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *