HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Вандали надраскаха с графити зала „22 септември“ в Благоевград

Вандали изрисуваха с графити част от фасадата на зала „22 септември“ в Благоевград. Външната страна на сградата е надраскана предимно със синя и лилава боя, а част от надписите са провокативни. Освен върху стените и стъклата, надписи има и върху транспарантите, напомнящи славни моменти от българската история. Около залата, в която се провеждат заседания на Общински съвет и различни културни мероприятия, има монтирани камери за видеонаблюдение. Предстои записите да бъдат свалени и прегледани за установяване на извършителите, които ще бъдат санкционирани по надлежния ред. Същите са „творили“ и върху рампата за скейтборд на площад „Георги Измирлиев“.
Община Благоевград подкрепя и насърчава изкуството, но когато то се практикува на определените за целта места, без да бъдат използвани думи и символи, с които се дава лош пример.
Зала „22 септември“ беше изцяло обновена през 2012 година. Тогава, в резултат от целенасочената политика на кметът д-р Атанас Камбитов, за първи път от години, бяха подменени подовата настилка, вентилационните решетки и всички осветителни тела. Освен това бяха поставени врати от алуминиева дограма и окачени тавани, бяха ремонтирани и санитарните помещения.
Общинското ръководство апелира за отговорно отношение към общинската собственост. Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви да подават сигнали, както на полицейските власти, така и на „горещата линия“ на Община Благоевград – 073/ 88 44 34 от понеделник до петък, в работно време.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *