Вандалски акт в Санданско! За една нощ незаконно отсякоха и извозиха 50 тридесетгодишни чинара във вододайната зона на Джигурово

Петдесет 30-годишни чинара са отсечени за една нощ в землището на санданското село Джигурово. Сигнал в „Струма” за незаконната сеч подадоха жители на селото, които изпратиха и снимки от мястото. Теренът, където е извършен вандалският акт, според сводка от полицията за времето от 17.00 ч. на 23 до сутринта на 24 октомври е трудно достъпен. Чинарите са били в речното корито, в района на вододайната зона в местността Кюреница. Жители на Джигурово заявиха, че само с товарен автомобил „Прага” може да се стигне дотам и да се изнесе дървеният материал. „Не мога да повярвам, че само за една нощ могат да се изсекат толкова дървета и да се превозят. Това деяние трябва да се разследва и се установят извършителите му. Посегнаха на белия дроб на селото. Оттам идва и водата ни. Сега, след изсичането на чинарите, очаквам водата в чешмите ни да намалее”, ядосваше се местният жител Илия Стоянов.

Мястото, където е извършена незаконната сеч, е посетено от служители на полицията в Сандански. Снети са отпечатъци. Вече  има и заподозрени лица, които са в процес на установяване и разпознаване.

  ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *