Вдигат заплатите на кметовете в Бобовдолско, общината връща 900 лв. на ексшефката на хосписа д-р Е. Митова

На предстоящо заседание на ОбС в Бобов дол местните парламентаристи ще гласуват увеличение на заплатите на кмета на общината и на селските кметове. Внесена е докладна записка в ОбС от кмета на общината Елза Величкова, която е базирана на увеличението на минималната работна заплата за страната от 610 лв. на 650 лв. С колко лева скачат заплатите на селските кметове ще стане ясно на предстоящата сесия на 25 февруари.

Общинските съветници ще гласуват общината да възстанови 900 лв. на бившата управителка на хосписа д-р Екатерина Митова. Причината е, че доц. Митова е внесла преди близо две години по сметката на синдика на бившата общинска болница собствени 900 лв. за една неизплатена вноска за наем, за да не бъде затворен хосписът. Сега тя си е поискала внесените пари от общината и тя е длъжна да й ги възстанови, въпреки че хосписът спря дейността си с решение на ОбС, за което “Струма” писа.

На предстоящото заседание на ОбС общинските съветници ще приемат и наредба за допустимия брой животни в дворовете и местата за отглеждане на селскостопански животни.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *