Вдигат с 400 лв. заплатите на управителите на общинските дружества в Дупница

По-високи заплати на управителите на общински дружества ще гласуват на редовното си септемврийско заседание общинските съветници в Дупница. Ако бъде прието предложението на председателя на ОбС Костадин Костадинов, с изключение на управителя на общинската болница, всички останали ще получат увеличение с около 400 лева.

Според докладната записка на Костадинов заплатата на управителя на ВиК – Дупница Илия Илиев от 1400 лв. става 1800 лв., въпреки че дружеството е на загуба през последните години, а от 1 януари 2021 г. ВиК – Дупница става част от областната водна асоциация.

Цветанка Вуковска, която като управител на ГУМ досега е получавала 1200 лв. месечно, занапред ще се разписва на 1600 лв. ГУМ – Дупница е единственото печелившо общинско дружество, което отчислява и дивиденти за общината. Заплатата на бившата управителка на „Ученическо хранене”, дружество, което в момента е на загуба с 20 000 лв., беше 900 лв., сега новият вр.и.д. шеф Васил Пигов ще получава 1300 лв. “Дупница транс” също трупа загуби, но заплатата на управителя Георги Зарев нараства от 1000 на 1300 лв. Според предложението на Костадинов брутната заплатата на бъдещия управител или прокурист на общинската болницата ще бъде 3000 лв.

В аргументите си в докладната записка К. Костадинов е изтъкнал, че заплатите на управителите на дружества не са увеличавани от много години и не са съобразени със заплатите на общински дружества в други градове.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *