Вдигнаха „под тревога” кметицата на Яхиново заради прибрал се от затвора мъж, съселяните му мислели, че е в Италия

Вдигнаха „под тревога” кметицата на най-голямото дупнишко село Яхиново заради прибрал се от затвора мъж, за когото съселяните му мислели, че е на гурбет в Италия.

“В болнични съм от две седмици. Имам астма и се налага лечение, но за миг не съм се спряла. Съселяни непрекъснато ми звънят по телефона да търсят съдействие по различни проблеми. Когато се налага, излизам от вкъщи. Преди дни ми звънят на пожар да ми съобщят, че млад мъж се прибрал от Италия, да съм отишла и да го накарам да си стои в къщи под карантина”, разказа за „Струма” селската управничка Софка Скоклева и допълни: „Оказа се млад мъж, пуснат от затвора в Бобов дол, но в селото се знаеше, че е в Италия. Търсят ме по всякакви причини – кой рязал дървета по полето, на кой не му свети лампата на улицата… Аз не им се сърдя. Обичам си работата и се отзовавам винаги. С каквото мога, помагам в тези трудни времена”, заяви Скоклева.

Над 200 човека от село Яхиново работят в чужбина. Голяма част от тях са в Чикаго, но има гастарбайтери в Италия, Англия, Чехия… „Само 8 души са в момента в родното си село и спазват карантината”, заяви кметицата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *