HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вдовицата и синът на самоубилия се бивш зам. гл. прокурор Хр. Манчев правят в Пиринско 137 дка градина с череши и нар

Овощна градина от череши и нар на огромната площ от 137,092 дка правят в Пиринския край синът и съпругата на самоубилия се през октомври 2014 г. бивш заместник главен прокурор Христо Манчев. Припомняме, че известният юрист се застреля на 55-годишна възраст с пистолет „Макаров” заради нечовешки болки, които изпитвал в последния стадий на раково заболяване.
Най-близките роднини на прокурор Манчев – съпругата му Розалина Градинарова-Стоянова и синът Свилен Христов Манчев, ще развиват бъдещите овощни градини чрез фирма „Диа Консулт“ ООД. В нея Св. Манчев е управител заедно с не по-малко известния от баща му Росен Димоларов – бивш главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг “България”, на Асоциацията на лицензираните центрове за професионално обучение, изпълнителен директор до 1996 г. на фирма „Тримекс сервиз“ АД – София и бизнес сдружник в тузарския морски ваканционен клуб „Вила Романа“ на Розалина Градинарова-Стоянова. Вдовицата на бившия прокурор и съпругата на Димоларов – Антоанета, пък са съдружници във фирмата, където имат равни дялове от по 78 000 лв.
Двете семейства са се насочили за бъдещата си земеделска дейност към 7 парцела в землищата на селата Долно Спанчево, община Петрич, и Ходжово, община Сандански. За градините с череши и нар те са планирали капково напояване и система за защита от градушки. Край един от парцелите ще има изградена сграда за съхранение на селскостопанската продукция и инвентар, включително и помещение, което ще може да се ползва от пазачите за почивка и ще има санитарен възел. Планиран е още собствен водоизточник от подземни води за напояване на дърветата, за които е необходимо водно количество в размер на 75 000 куб.м. Водата за персонала на градините – около 52 куб.м годишно, ще се доставя от санданското водно дружество УВЕКС и ще се съхранява в резервоар с вместимост 1,5 куб.м.
Инвестиционното намерение на „Диа Консулт“ тези дни получи за втори път „окей“ от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” – Благоевград, след като дружествотго вкара леко изменение в него – в първоначалното искане липсваше санитарен възел, вместо който беше предвидена химическа тоалетна. Без протести изтекоха сроковете и за обществено обсъждане на бъдещата инвестиция в двете общини Сандански и Петрич. Очаква се одобрение и от РИОСВ – Благоевград, след което дружеството ще може да започне работа по новата овощна градина.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *