Вдовицата на Г. Първанов – Миглена, ще продължи да стопанисва двата басейна в парк „Рила”, единственият конкурент отстранен

На конкурса, обявен от община Дупница за двата басейна в парк “Рила”, се явиха двама кандидати – вдовицата на бившия наемател Георги Първанов – Миглена Първанова, и собственикът на автокъща Христо Пигов от Дупница.

На заседание на ОбС – Дупница беше гласувана докладната записка, предложена от кмета на общината Методи Чимев, наемната цена на басейните да е 2500 лв. без ДДС от месец май до месец септември, колкото е била и до момента.

Петчленна комисия, назначена от кмета М. Чимев, при проверката на документите на Хр. Пигов установи, че е представил декларация, че е огледал имота. Член на комисията се усъмни в истинността на документа и попита кандидата за наемател на басейните подавал ли е писмена молба до охранителната фирма „Боду СОД”, която охранява обекта до провеждането на конкурса. Едно от изискванията в конкурсната документация е оглед на обекта да се извърши в деня на подаване на офертите в деловодството на общината, като кандидатът се съпровожда от охранител на фирмата.

Хр. Пигов заяви пред комисията, че е огледал имота отвън.

Петчленната комисия удължи конкурса с 2 ч., за да се вземат данни от „Боду СОД” дали е имало искане за оглед на обектите с участие на охранител на фирмата. Отговорът от фирмата е, че не е имало такова искане и поради тази причина Хр. Пигов беше отстранен от конкурса. На излизане от залата той заяви, че ще обжалва конкурса.

Миглена Първанова представи пълномощно, с което е упълномощена от фирма “Иви ком” да я представлява на конкурса. Същата фирма е стопанисвала басейните през последните 8 г., като лицето на фирмата в Дупница е бил Георги Първанов, а като собственик е записан Иван Петров Николаев. Фирмата е регистрирана в София.

Както “Струма” писа, на едно от последните заседания на ОбС, на което беше гласувано какъв наем да се иска за двата басейна в парк “Рила” край Дупница, зам. кметът на община Дупница Олга Китанова съобщи, че се налага да се проведе нов конкурс за отдаване под наем на басейните, тъй като за последните 7 г. общината не е получила нито стотинка от наем за водните съоръжения, тъй като наемателят е удържал направените разходи за изграждане на обекти за търговия.

 ЙОРДАНКА ПОПОВА


Петчленната комисия

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *