Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Вегетарианско суши

Необходими продукти

500 гориз за суши

1 с.л.оризов оцет

1 с.л.мирин (оризово вино)

1 ч.л.захар

0.25 краставица

1червена чушка

200 г манго от консерва

6 листа нори

соев со

суасаби

сол

маринован джинджифил

Начин на приготвяне:

Оризът се измива и се вари в 600 мл леко подсолена вода за около 20 минути. Отцежда се и се разстила в голяма купа, където се оставя да изстине 10 минути. Забърква се смес от оцета, виното, захарта и 1/2 ч.л. сол и се излива върху ориза. Всичко се разбърква внимателно и оризът се разделя на 12 порции.

Краставицата се обелва, разполовява се и се почиства от семките. Чушката се измива и също се почиства от семките. Мангото, чушката и краставицата се нарязват на ивици.

Половин листо нори се поставя върху бамбуковата подложка. Върху него се разпределя порция ориз, като една ивица от листото трябва да остане празна. В средата оризът се притиска с ръце така, че по дължината на листа нори да се образува кладенче, в което се поставят парченца краставица, чушка и манго.

Сушито се навива с помощта на подложката и се нарязва на парчета. Сервира се със соев сос, уасаби и маринован джинджифил.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *