Великденски подарък от Путин за руснаците

Владимир Путин възложи на правителството през август да предостави еднократни плащания от десет хиляди рубли на семейства с деца от шест до 18 години. Това се казва в инструкцията след съобщението до Федералното събрание, съобщи Кремъл.

В същото време е необходимо да се осигури специална процедура за плащания за студенти с увреждания, пише Стандарт. Правителството трябва да докладва за извършената работа до 1 септември.

По-рано шефът на Министерството на труда Антон Котяков заяви, че над 17 милиона семейства, отглеждащи деца в училищна възраст, ще получат еднократно плащане през август. За да го получат, е достатъчно да подадат едно заявление – това може да се направи както писмено в MFC, PFR клон или органи за социално осигуряване, така и онлайн. Не са нужни допълнителни сертификати.

В посланието си до Федералното събрание Владимир Путин обяви нови мерки за подпомагане на семейства с деца. По-специално, те говориха за решаване на проблеми с издръжката и въвеждане от юли на плащания в размер на 5650 рубли на месец за деца от семейства с един родител на възраст от осем до 16 години. Държавният глава също така инструктира да плати изцяло болничния за отглеждане на дете до седем години. Освен това бременните жени, които се оказват в затруднено финансово положение, ще получават 6 350 рубли на месец. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *