ВЕЛИКИ ПОСТИ! Архиерейският наместник на Дупница Г. Паликарски на картофи и боб до Великден, очаква да свали 30 кг

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски започна Великденските пости. Първите три дни отчето ще живее само на хляб и вода. Това лишение в името на вярата се нарича иднонечене. Отец Паликарски сподели, че 40-дневния пост ще изкара на варени картофи, леща и боб.

“Въпросът е не да гладуваш 40 дни, а да пречистиш душата и тялото си. През постите е задължително въздържание от интимност между съпузите. Похотта не е богоугодна. Попадията ми готви леща, зрял боб и варени картофи. Най-много обичам по време на пости да ям хляб, поръсен с чубрица”, заяви отец Паликарски.

Той даде рецепта за вкусна манджа, която се е готвела предимно по време на пости преди години. Ето рецептата: „В тенджера с вода се слагат нарязан праз лук, сухи чушки и малко ориз. Като стане готово ястието, чушките се изваждат, маха се ципата и месестата част се връща от ново в тенджерата. Слага се оцет на вкус и се сервира на трапезата”.

Отец Паликарски всяка година по време на Великденските пости сваля по 30-ина кг от теглото си – от 110, колкото обичайно е теглото му, става 80 кг.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *