Великобритания въвежда карантина за пристигащите от Полша и Турция

Британското правителство разпореди пристигащите в Обединеното кралство от Полша и Турция да се самоизолират за 14 дни. В същото време още по-строги ограничения в борбата срещу Ковид-19 бяха наложени в Северна Англия, което породи недоволство на някои места. 

От ранните часове на съботния ден влиза в сила карантина за пристигащите от Полша, Турция и три карибски острова. Решението за Полша е взето на базата на растящия брой на заразените, а за Турция – заради загриженост как се представят данните в страната. За отказ за самоизолация глобата може да достигне 10 000 паунда.

Авиокомпаниите изразиха отново загриженост по повод поредния удар за индустрията и туризма. Отново бяха отправени и призиви към властите да позволят тестове по летищата. 

Също в събота влизат в сила още по-строги мерки в Ливърпул, Уорингтън, Хартлипул и Мидълзбро, които включват забрана за общуване с членове на друго семейство, освен ако това не става на открито, като паркове, например. Кметът на Мидълзбро Анди Престън обаче заяви, че ограниченията са неприемливи. Престън допълни, че мерките отиват твърде далеч и се оплака, че правителството е отказало да изслуша аргументите на местните власти. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *