Великобритания: Да не се купуват жилища в периода на кризата

Британското правителство призова хората да избягват купуването на ново жилище по време на кризата с коронавируса, тъй като пандемията е довела почти до застой имотния пазар в страната, предаде Ройтерс.

В препоръка, издадена късно снощи, властите отбелязват, че макар да няма нужда да се въздържаме от сделки, всички ние трябва да гарантираме, че следваме указанията да останем вкъщи и далеч от другите през цялото време.

Епидемията ограничи възможностите на банките да предлагат нови ипотечни кредити, като междувременно много от тях бяха затрупани със запитвания от хора, които искат “почивка” от текущи жилищни заеми, предава БТА.

В съответствие със съветите на правителството, британските банки се договориха вчера да предоставят на всички купувачи на жилища опция за удължаване с три месеца на офертите за ипотека, припомня Ройтерс.

Организацита на финансовия и банковия сектор във Великобритания Ю Кей файненс (UK Finance) уточни, че банките ще осигурят на купувачите на жилища, които са сключили договор, възможността да го отложат за по-късна дата, като удължат с до три месеца офертата за ипотака.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *