Великобритания обяви специални мерки срещу престъпността

Британското министерство на вътрешните работи обяви днес мерки за противодействие на престъпността, по-специално нападенията с нож и с киселина, в контекста на увеличаващия се брой на убийствата в столицата, информира “Франс прес”, цитирана от БТА.

Убийствата в Лондон са се увеличили с 40% през последните три години. За първи път броят на убийствата в британската столица е надвишил тези в Ню Йорк, извършени през февруари и март.

Правителството обяви днес, че възнамерява да обяви за криминално престъпление притежанието на корозивни вещества на обществено място, да забрани продажбата на киселини на непълнолетни, както и доставянето по домовете на ножове, купени в интернет.

Освен това правителството иска да обяви обществено допитване за увеличаване правата на полицията да извършва проверки на самоличността, а също и да може да конфискуват киселина, пренасяна от лица без уважителни причини.

Проектозакон, който ще бъде представен след няколко седмици, предвижда да се обяви за незаконно притежанието на хладно оръжие, вдъхновено от филмите на ужасите, както и американски боксове. Проектът се вписва в стратегия за борба с престъпността, която ще бъде представена утре от правителството.

Очаква се правителството да поиска социалните мрежи да положат по-големи усилия в борбата с насилието, отразявано на техните платформи, по-специално чрез музика или видеозаписи.
Британската опозиция разкритикува резултатите на управляващите в борбата с престъпността. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обвини днес в Twitter правителството, че е махнало “21 000 полицаи от улиците”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *