Венецуела пак е “на тъмно”

Нов срив в захранването с електричество засегна големи части от Венецуела, включително и столицата Каракас. Много хора прекараха наистина „на тъмно“ нощта срещу сряда, съобщи БГНЕС.

Недостигът на електричество – най-голямото в рамките на една седмица – се наблюдава в голяма част от столицата, както и в значителни територии в 18 от 23-те щата във Венецуела. На 31 март венецуелското правителство обяви драконовски мерки, за да се опита да преодолее гигантските прекъсвания на електрозахранването, които парализираха страната от началото на март,  и предизвика нови протести.

Правителството обяви режим на тока за 30 дни, спиране на занятията в училищата и намаляване на работния ден. „Одобрих 30-дневен план”, по време на който ще има режим на тока в опит да се рационализира производството, преносът, разпределението и потреблението, като се обърне специално внимание на осигуряването на водоснабдяване”, обяви по националната телевизия президентът Николас Мадуро, заобиколен от министрите си и висшето командване на въоръжените сили.

„Прекъсванията на тока се дължат на “терористични атаки” като част от “електрическата война, която се развихри, за да дестабилизира страната”, отправи обвинения той. Именно тези саботажи, според него, засягали водноелектрическата централа Гури, която доставя на Венецуела 80% от електричеството.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *