Венецуелски депутат: Имало е опит да се изнесат активи на „Петролеос де Венесуела” в България

Режимът във Венецуела се е опитал да изнесе незаконно активи на държавната петролна компания в България. Това написа в „Туитър” Карлос Папрони, опозиционен депутат във Венецуела и комисар по финансовите въпроси към провъзгласилия се за президент опозиционен лидер Хуан Гуайдо: 

„Успяхме да спрем незаконна транзакция на узурпаторите, които искаха да продължат плячкосването на „Петролеос де Венесуела”, чрез брокерска къща в България. Продължаваме битката да защитим имуществото на Републиката. Напред Венецуела!”, твърди Папрони.

Към момента няма информация за каква сума става въпрос, нито коя е брокерската къща.

В коментар по темата в предаването „Тази неделя” на bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че така поднесената информация изглежда част от хибридна война, но самият той не изключва вероятността венецуелските власти да използват подобни подходи за изнасяне на държавни средства зад граница.

„Разбира се, че при такива тоталитарни общества, когато ситуацията е критична и когато се говори вече за смяна на режима, разбира се, че това са подходите. А това е правено и от българската комунистическа партия, когато всъщност вече приключваше тяхната ера и те трябваше да предприемат действия за изнасяне на капитали извън страната, за да може след това под една или друга форма да си влизат вече като инвестиции в страната”, уточни Цветанов.

Според документи, с които разполага агенция Ройтерс, венецуелската петролна компания е поискала от клиентите на своите съвместни предприятия да депозират приходите от продажби в сметка в откритата неотдавна руска банка „Газпромбанк”.

И днес в страната са насрочени демонстрации срещу и в подкрепа на президента Николас Мадуро.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *