Венци Стефанов нападна Бербатов: Престъпление ще е да стане президент на БФС

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов коментира пред “Блиц” в свой стил снощната загуба на националите от Унгария в баражите за Евро 2020. Шефът на “белите” не пропусна да нападне Димитър Бербатов.

– Г-н Стефанов, как ще коментирате проваления шанс на българския национален отбор за Европейското първенство?

– Националният ни отбор се нуждае от спешна шокова терапия! През последните години начело на националния отбор се сменяха Гошо с Тошо, Иван с Пешо и т.н. Поставяха се треньори, които имаха зад гърба си богати собственици с много пари и се чувстваха значими на това място.

На българския национален отбор е нужен мотиватор, който да вдигне играчите и да ги поведе. Георги Дерменджиев казва ясно и точно, че с такива футболисти разполагаме. Но това не е достатъчно, трябва ни мотиватор. Защо например успяваше Димитър Пенев? Защото не допускаше никой да му се меси в отбора и имаше собствена стратегия. Затова го кръстиха и Стратега.

Вчера ми стана много неприятно, когато слушах коментарите на най-голямата пеперуда в нашия футбол Велизар Димитров, който сипеше критика срещу нашите. На подобни хора като него не трябва да се дава трибуна, защото с приказките си създават антибългарски настроения.

– Намеквате, че Дерменджиев не е добър мотиватор. Необходима ли е смяната му?

– Няма да е коректно това ръководство на БФС да прави промяна с националния селекционер, защото следващото ръководство може да има друго мнение по този въпрос.

Нека новото ръководство, което встъпи в длъжност след конгреса през декември да вземе решение.

– Кой трябва да поеме диригентската палка в БФС на конгреса в края на годината и мнението ви за евентуалните кандидатури на Бербатов и Стилиян Петров?

– Съмнявам се, че Стилиян Петров ще премести семейството си в България, за да изправи кривите краставици на българския футбол.

Що се отнася до другото момче – Бербатов. Истинско престъпление ще е Бербатов да поеме президентския пост на БФС.

– Защо сте толкова краен към Бербатов?

Защото той обърна гръб на българския национален отбор. Един човек, който се отказа да играе за държавата си не може да стане ръководител на футбола й.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *