Верижен сблъсък на Е-79, шофьор карал в насрещното

Зрелищна верижна катастрофа затруднява движението на международния път Е-79 между Враца и Мездра. Инцидентът е станал в района на местността Кални дол след разклона за село Руска Бяла в платното от железничарския град към областния център.

Възрастен шофьор от Монтана с лек автомобил „Опел Астра“ е предизвикал катастрофа между лека кола „Алфа Ромео“ с врачанска регистрация и ТИР „Волво“, който също е с врачанска регистрация.

Оказва се, че 80-годишният шофьор на „Опела“ се движел от Враца към Мездра, но в насрещната лента за движение. В този момент срещу него се появил ТИР-ът, който веднага набил спирачки, щом видял летящата срещу него кола, пише БулНюз.

Движещото се зад камиона „Алфа Ромео“, в което пътували три млади момичета и едно момче, обаче не успяло да спре навреме и се нанизало в задната част на тежкотоварния автомобил.

Цяло чудо е, че при инцидента няма пострадали. Шофьорите и пътниците се отървали само с уплаха. 80-годишният шофьор обаче дали от шока или от възрастта,  е неадекватен и в мометна седи в автомобила си и не желае да разговаря с никого. Дядото е успял да спре на около 100 метра от катастрофата.

Движението в района в посока Враца е затруднено, като екип на полицията регулира преминаването на автомобили.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *