Ветераните на „Пирин“ (ГД) си вкараха 10 гола, 80-годишен облече екипа

Ветераните на “Пирин” (Гоце Делчев) спазиха традицията и отново се събраха за едно от чаканите спортни събития в града край река Места – ежегодната  пролетна среща помежду им. Заедно с абитуриентите, които отброяваха до добре познатото 12, те отброиха също, но до 10, колкото бяха головете в двубоя между бяло-червените и зелените, съставени от бивши състезатели на неврокопския клуб.

Mачът завърши 5:5, а в него се включи и най-възрастният футболен ветеран у нас Костадин Караджов, който преди месец навърши 80 г. Това не му попречи да обуе отново бутоните и да се премени с червено-белия екип на любимия тим, където протече цялата му активна състезателна кариера, заемайки познатото си място на краен защитник. От съотборниците му с две попадения се отчете голмайсторът на пиринци от 80-те години на миналия век и капитан в тази среща Иван Макриев-Гунди. Той показа отлично взаимодействие с брат си Георги Макриев, който асистира веднъж и на свой ред се разписа, мрежата прониза и бившият играч на “Локомотив” (Пд) Стоян Карапетров. За зелените два пъти вкара настоящият треньор на пиринци Димитър Крушовски, който изведе своите с капитанската лента.

Наставникът на представителния отбор отново действаше вещо в отбрана, но бе и в основата на опасни атаки, при две от които се разписа най-добрият шахматист сред футболистите и най-добрият футболист сред шахматистите в региона Красен Пингов. Сред стрелците се нареди и Георги Манушев. За своите най-добри години под рамката напомни Стоян Метохлиев, спасявайки опасни шутове на Иван Макриев и Иван Либов. Отлична работа със съдийската свирка свърши Иван Пашалиев-Шамото и допринесе за спортсменския и празничен тон на срещата.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *