Орлета от златното поколение пяха „Пирин е голема планина” за 70-г. юбилей на Д. Андреев-Макето

Ветерани от златното поколение на орлетата се събраха за 70-годишния юбилей на своя съотборник Димитър Андреев-Макето. Осмицата на ФК „Пирин“ от славния състав, който през 1973 г. постигна историческия за благоевградския клуб успех с влизането в групата на майсторите, нареди богата маса за празника в собствения си хотел, а вечерта, както си му е редът, бе огласяна многократно с емблематичния химн на отбора „Пирин е голема планина“.

Наздравици за рожденика вдигаха страшилището за противниковите вратари Борис Николов-Заека, неудържимият по крилото капитан Йордан Попмихайлов, непробиваемият страж Борис Безев, душата на всяка футболна компания Никола Проев, гости от цялата околия, видни представители на Винената партия…

По изрично настояване на Макето присъстващите трябваше да пристигнат без подаръци, с което „пропадна“ подготвяната цяла седмица мисия по избора на „спомен за цял живот“ за виновника за празненството. Приятелите му обаче се зарекоха да намерят подходящ повод и да го изненадат на патерици.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *