Вечерен час за непълнолетните в Гоце Делчев

Противоепидемичните мерки в Гоце Делчев се затягат. Кметът на града Владимир Москов издаде заповед, с която се въвежда вечерен час за непълнолетните жители на общината. С нея се забранява излизането им навън без уважителна причина за времевия отрязък от 21 до 6.30 часа. Изключение ще правят посещението на личен лекар, аптека, болнично заведение или пазаруване в магазини за хранителни стоки. Както struma.bg писа, въвеждането на вечерен час за непълнолетните в Гоце Делчев беше предложено от здравния министър проф д-р Костадин Ангелов по време на заседанието снощи на Областния кризистен щаб за борба с коронавируса, което се проведе в областната управа на Благоевград.

В следващите две седмици ще бъде забранено и провеждането на групови празненства  на закрито – сватби, кръщенета, годежи и други.  При подписването на граждански бракове в залата ще се допускат младоженците, длъжностните лица по гражданско състояние, фотограф, свидетели и до 10 гости. Те трябва да спазват разстояние от минимум 1,5 метра един от друг и да спазват всички други противоепидемични мерки.  Ограниченията влизат в сила от полунощ в сряда.

Както стана ясно по-рано, болницата в Гоце Делчев вече е с изчерпан капацитет за лечение на инфектирани с коронавирус пациенти. Ръководството й миналата седмица поиска от Регионалната здравно-осигурителна каса отпускането на нови 12 легла за отделенията, в които се лекуват болните от COVID-19.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *