ВЗРИВООПАСНА ТРАПЕЗА! Мъж не спря да яде, влезе в спешното и….

Бивш миньор от Бобов дол е приет по спешност в интензивен сектор в общинката болница в Дупница със съмнение за отравяне с гъби. 52-годишният Кирил Ангелов потърсил лекарска помощ в Спешен център в миньорската община, след като ял консервирани гъби, купени от магазин. Повръщал обилно, чувствал се дискомфортно. Пред дежурния лекар в Спешен център съобщил, че е ял гъби и сварени яйца и най-вероятно се е натровил от гъбите. От същите гъби е яло и семейството на Кирил, но никой от тях нямал оплаквания след консумацията им.

Ангелов е транспортиран с линейка до общинската болница в Дупница. След направени изследвания се оказало, че той си е похапнал повече по празниците и е получил стомашна криза, а не отравяне с гъби. Ще остане няколко дни на лечение в болницата.

Завеждащият интензивен сектор д-р Крум Бонев заяви пред репортер на вестник “Струма”, че в 99% от случаите, които се приемат с диагноза натравяне с гъби, са пациенти със стомашни проблеми, а не с натравяне. „И при стомашни кризи един от симптомите е обилно повръщане и понеже пациентът е ял и гъби, веднага има съмнание за отравяне”, заяви д-р Крум Бонев.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *